Reprenem el programa “No estàs sol” amb 13 supervivents de càncer infantil
Els participants són joves d’entre 14 i 20 anys que presenten seqüeles després del tractament i que compartiran activitats, tallers i sessions d’orientació.
El programa “No estàs sol” es consolida. El nou grup de joves supervivents es trobarà cada quinze dies per compartir activitats educatives i de lleure que els ajudin a reprendre la vida després del tractament i afavoreixin el seu desenvolupament integral en les dimensions social, familiar i individual.
En Mateu Ubach és el coordinador d’aquest programa, que enguany inclourà música, circ, arts plàstiques, teatre, graffiti i, fins i tot, tallers informatius sobre ciberseguretat i sexe. A més, està previst fer una activitat d’escape room. La col·laboració de voluntaris de la Fundació Villavecchia i d’experts en les diverses matèries permetrà guiar i acompanyar els adolescents participants al llarg de tot el curs.
- Primera trobada del grup de joves "No estàs sol" del curs 2022-2023
La primera sessió ha comptat amb la participació de Paula Gelpi, experta en educació emocional d’El despertador, i ha estat una trobada bàsicament lúdica, fent servir el joc i el moviment, amb dinàmiques de connexió i d’expressió. Hi ha hagut espai per al retrobament dels que tornaven a repetir experiència i un moment de benvinguda per als nous participants, i cadascú ha pogut expressar com li agradaria que fos aquest nou curs.
Un dels joves ha volgut donar “les gràcies a Mateu i a la Fundació, perquè puc sentir que no estic sol i que som com una família”. Un dels nous participants ha expressat, en finalitzar la sessió: “Me voy sorprendido”. Una altra de les conclusions ha estat que “som més forts quan estem amb altres persones, quan estem units”.
- Jocs amb l'equip d'El despertador
La propera sessió, el 22 d’octubre, submergirà els joves en el món del circ, amb jocs de malabars i l’assistència d’alguns familiars a la trobada. L’objectiu és la descoberta, però també la interacció, que aprenguin i facin coses junts.
Aquest curs es busca un major aprofundiment en l’acompanyament dels joves i les seves famílies, i s’incorpora l’orientació educativa i laboral com a recurs. “També es vol consolidar el missatge de reconnexió amb la comunitat a través d’activitats que donin un resultat palpable que pugui ser mostrat”, ens explica en Mateu. De fet, al final del curs, està previst muntar una exposició, oberta a tothom, que reuneixi el resultat de les creacions que els participants hagin anat produint al llarg de l’any. “Serà com un missatge de retorn a la comunitat.”
► Descobreix el testimoni de la Jasmin, una de les participants del NES, en aquesta entrevista. Si vols, pots aportar el teu donatiu a les línies de treball de la Fundació aquí.